Det gør vi

DET GØR VI I RØDE KORS LYNGBY-TAARBÆK

Her finder du en oversigt over vores aktiviteter i Røde Kors Lyngby-Taarbæk. Du er velkommen til at læse mere, hvis du kunne tænke dig at blive frivillig i én af aktiviteterne, hvis du har brug for støtte i hverdagen, eller hvis du bare er almindeligt nysgerrig. Under hver af aktiviteterne finder du kontaktoplysninger til aktivitetslederne

Har du lyst til at lave frivilligt arbejde, kan du udfylde vores "bliv frivillig"-kontaktformular via linket herunder. Så vil vi kontakte dig for evt. sammen at finde ud af, hvilken aktivitet der passer til dig.

Endelig har du mulighed for at deltage på et af vores infomøder, hvor du kan få mere at vide om de forskellige aktiviteter og Røde Kors Lyngby-Taarbæk generelt, inden du beslutter dig.

Beredskab

Røde Kors er en beredskabsorganisation og en del af det nationale beredskab i Danmark. Vi er til stede og skaber tryghed og fællesskaber, når ulykken eller katastrofen rammer.

Læs mere her.

Besøgsvenner

Besøgsvenner er et værn mod ensomhed. De møder op til hyggeligt samvær én eller flere gange om ugen hjemme hos besøgsmodtageren eller ude – alt efter hvad man har lyst til.

Læs mere her.

Café Hulen

Café Hulen er et fællesskab i Lyngby-Taarbæk for alle mellem 20 og 35 år, der har et ønske om at være sammen med andre om mad, samtaler og andre hyggelige aktiviteter.

Læs mere her.

Det Sociale Komfur

Det Sociale Komfur er et socialt netværk, hvor frivillige og deltagere samles om madlavning og fællesspisning. Vi er et tilbud i Lyngby-Taarbæk Kommune for alle borgere, der savner et fællesskab.

Læs mere her.

Familienetværk

Her kan du møde andre familier, og børnene kan få nye legekammerater. I Familienetværket får du nogle timer, hvor du kan slappe af og nyde det hyggelige samvær.

Læs mere her.

Førstehjælp

Med et førstehjælpskursus modtager du teoretisk og praktisk undervisning i, hvad du skal gøre, hvis du overværer en ulykke, uanset om det gælder småskader eller en livstruende situation.

Læs mere her.

Frokostcafé for seniorer

Vores frokostcafé er for dig, der har lyst til at være en del af et inkluderende fællesskab med andre seniorer over 60. Her er der mulighed for hyggeligt samvær og nye bekendtskaber.

Læs mere her.

Genbrug

Som kunde i vores genbrugsbutikker gør du en positiv forskel for vores miljø og klima, samtidig med at du støtter Røde Kors' arbejde i dit lokalområde samt i resten af Danmark og ude i verden.

Læs mere her.

Julehjælp

Julehjælpen er med til at sikre, at familier, der har svært ved at få økonomien til at hænge sammen, kan få støtte til en god jul, og at ensomme har nogen at fejre højtiden sammen med.

Læs mere her.

Landsindsamling

Hvert år samler frivillige ind til Røde Kors’ arbejde rundt om i verden. Indsamlingen finder sted den første søndag i oktober. Alle kan melde sig som indsamlere og få en hyggelig dag.

Læs mere her.

Madfællesskabet

Madfællesskabet er for pårørende, der står med demens tæt inde på livet og kan have glæde af at tilbringe nogle timer med at spise sammen med andre i samme situation.

Læs mere her.

Mentorerne

En frivillig mentor kan være en værdifuld sparringspartner, når du står ved en svær skillevej i dit liv. F.eks. hvis du er droppet ud af uddannelsen eller har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet.

Læs mere her.

Nørklere

Nørklerne mødes i Røde Kors Huset på Kongevejen 192, hvor de strikker tøj og andet, som sælges i Røde Kors Butik Lyngby eller bruges i Røde Kors’ internationale hjælpearbejde.

Læs mere her.

Parat

Hos Røde Kors Parat kan du få hjælp, hvis du står i en akut sårbar position eller af andre grunde mangler en hjælpende hånd. Parat er også et netværk for alle dem, der står klar til at hjælpe her og nu.

Læs mere her.

Samaritter

Samaritterne modtager en lang førstehjælpsuddannelse og hjælper frivilligt deltagere og tilskuere til forskellige typer af arrangementer i Danmark, hvis de kommer til skade.

Læs mere her.

Tryghedsopkald

For at mindske ældres frygt for eksempelvis at falde, på anden måde komme til skade eller at være gået bort, uden at nogen opdager det, tilbyder vi et dagligt tryghedsopkald.

Læs mere her.

Venner Viser Vej (integration)

Vi matcher flygtninge med en frivillig ven, der hjælper dem med at blive bedre til dansk, med at få et stærkere socialt netværk og med at få bedre muligheder på arbejdsmarkedet.

Læs mere her.

Vågetjenesten

Hvert år dør 5.000 danskere alene uden nogen ved deres side til det sidste farvel. I Lyngby-Taarbæk Kommune er vågetjenesten klar til at træde til, hvis en døende ligger alene i den sidste tid.

Læs mere her.