Det gør vi

Det gør vi i Røde Kors Lyngby-Taarbæk

Her finder du en oversigt over vores aktiviteter i Røde Kors Lyngby-Taarbæk. Du er velkommen til at læse mere, hvis du kunne tænke dig at blive frivillig i én af aktiviteterne, hvis du har brug for mere støtte i hverdagen, eller hvis du bare er almindeligt nysgerrig.

Er du interesseret i at blive frivillig, kan du kontakte os her.

Beredskab

Røde Kors er en beredskabsorganisation og en del af det nationale beredskab i Danmark. Vi er til stede og skaber tryghed og fællesskaber, når ulykken eller katastrofen rammer.

Læs mere her.

Besøgsvenner

Besøgsvenner er et værn mod ensomhed. De møder op til hyggeligt samvær én eller flere gange om ugen hjemme hos besøgsmodtageren eller ude – alt efter hvad man har lyst til.

Læs mere her.

Brevvenner

Brevvenner skriver breve eller korte hilsner til beboere på plejehjem eller i eget hjem. At modtage et brev, der er håndskrevet, er en unik følelse. Som brevven er du med til at modvirke modløs- og nedtrykthed.

Læs mere her.

Familienetværk

Her kan du møde andre familier, og børnene kan få nye legekammerater. I Familienetværket får du nogle timer, hvor du kan slappe af og nyde det hyggelige samvær.

Læs mere her.

Førstehjælp

Med et førstehjælpskursus modtager du teoretisk og praktisk undervisning i, hvad du skal gøre, hvis du overværer en ulykke, uanset om det gælder småskader eller en livstruende situation.

Læs mere her.

Genbrug

Som kunde i vores butik for genbrugstøj gør du en positiv forskel for vores miljø og klima, samtidig med at du støtter Røde Kors' arbejde i dit lokalområde og ude i verden.

Læs mere her.

Integration (Venner Viser Vej)

Vi matcher flygtninge med en frivillig ven, der hjælper dem med at blive bedre til dansk, med at få et stærkere socialt netværk og med at få bedre muligheder på arbejdsmarkedet.

Læs mere her.

Jobmentorer

En frivillig jobmentor kan være en værdifuld sparringspartner til at bakke dig op, når du er i gang med at finde dit næste job. Få hjælp til at styrke dit CV, din jobansøgning og din selvtillid.

Læs mere her.

Julehjælp

Julehjælpen er med til at sikre, at familier, der har svært ved at få økonomien til at hænge sammen, kan få støtte til en god jul, og at ensomme har nogen at fejre højtiden sammen med.

Læs mere her.

Landsindsamling

Hvert år samler frivillige ind til Røde Kors’ arbejde rundt om i verden. Indsamlingen finder sted den første søndag i oktober. Alle kan melde sig som indsamlere og få en hyggelig dag.

Læs mere her.

Nørklere

Nørklerne mødes i Røde Kors Huset på Kongevejen 192, hvor de strikker tøj og andet, som sælges i Røde Kors Butik Lyngby eller bruges i Røde Kors’ internationale hjælpearbejde.

Læs mere her.

Parat

Hos Røde Kors Parat kan du få hjælp, hvis du står i en akut sårbar position eller af andre grunde mangler en hjælpende hånd. Parat er også et netværk for alle dem, der står klar til at hjælpe her og nu.

Læs mere her.

Samaritter

Samaritterne modtager en lang førstehjælpsuddannelse og hjælper frivilligt deltagere og tilskuere til forskellige typer af arrangementer i Danmark, hvis de kommer til skade.

Læs mere her.

Vågetjenesten

Hvert år dør 5.000 danskere alene uden nogen ved deres side til det sidste farvel. I Lyngby-Taarbæk Kommune er vågetjenesten klar til at træde til, hvis en døende ligger alene i den sidste tid.

Læs mere her.