Frivillige mentorer hjælper flygtninge med at finde job

Frivillige mentorer hjælper flygtninge med at finde job

Jobmentorerne i Røde Kors Lyngby-Taarbæk har indgået en aftale med kommunens jobcenter om at hjælpe nogle topmotiverede ukrainske borgere tættere på det danske arbejdsmarked.

Det er ikke altid nemt at finde arbejde i et nyt land. Men det hjælper selvfølgelig, at viljen er i top.

Og den fejler bestemt ikke noget hos de ukrainske borgere, der er ankommet til Lyngby-Taarbæk. Det mener Røde Kors' jobmentorer, som har indgået en aftale med kommunens jobcenter om at hjælpe nytilflytterne tættere på det danske arbejdsmarked.

Jobmentorerne har haft ukrainerne på besøg flere gange, og det har ifølge aktivitetsleder, Hans Joensen, været en sand fornøjelse hver gang.

"Vi er blæst bagover af mødet med nogle topmotiverede borgere, der bare gerne vil have et job. Selv om nogle af dem har haft ledende stillinger i Ukraine, er de helt med på at starte et andet sted i Danmark, mens de lærer sproget", siger han.

 

Skal finde virksomheder, der vil ansætte

Derfor er han og de andre frivillige glade for at kunne give en håndsrækning til de mere end 100 ukrainske borgere.

I første omgang bestod jobstøtten af hjælp til cv'er og undervisning i, hvordan det danske arbejdsmarked fungerer. Fremover skal jobmentorerne også skal hjælpe med at finde virksomheder, der vil ansætte ukrainerne.

I den forbindelse er interesserede virksomheder naturligvis velkomne til at kontakte os. Udfyld vores formular via knappen herunder.

Du kan også finde flere relevante informationer her: www.jobguideukraine.dk