Aktive seniorer: “Giver en følelse af at høre til”

Aktive seniorer: “Giver en følelse af at høre til”

Lars Byager og Gert Davidsen er begge “ny-pensionister” og har fundet hinanden og et nyt fællesskab gennem frivilligt arbejde for Røde Kors. Vil du også bruge seniortilværelsen på noget meningsfuldt? Kom og besøg Røde Kors til Aktive Seniordage i Lyngby-Taarbæk.

Af Jannie Andersen

Lars Byager og Gert Davidsen kører begge som chauffører for Røde Kors. Her henter de både nye varer til Røde Kors-butikken i Virum og bortskaffer skrald og frasorterede varer til genbrugspladsen.

“Jeg tog mig nogle få fjumre-måneder, efter jeg var gået på pension. Så fandt jeg det frivillige arbejde her”, fortæller Gert Davidsen og fortsætter:

“Det gode ved det frivillige arbejde er, at man tager sig den tid, man vil. Jeg arbejder gerne to dage om ugen i tidsrummet 10-14, men skal jeg gå før eller komme senere, så gør jeg det.”

 

Passer godt ind i tilværelsen

På den måde er deres frivillige beskæftigelse nem at passe ind med familielivet.

“Børnebørnene er prioritet nummer ét, så skal de passes, så melder jeg bare, at jeg ikke kommer i butikken den dag”, siger Gert.

Han har i mange år været skolelærer i sit arbejdsliv, så det at være en del af butikken i Virum er noget helt andet.

“Jeg havde tænkt, at jeg skulle finde mig et frivilligt arbejde, når jeg gik på pension. Så så jeg opslaget om informationsaftenerne i september sidste år, og så har jeg faktisk været med fra oktober.”

 

Sammen i et arbejdsfællesskab

Lars Byager har også været med siden informationsmøderne. Her så han bl.a. muligheden for at byde ind med sin erfaring som forretningsdrivende.

“Jeg har haft min egen vinhandel i Gentofte i mange år, så jeg ved jo en del om det at drive forretning. Det tænkte jeg, jeg kunne byde ind med i forbindelse med opstarten af den nye Røde Kors-butik. Jeg synes, det var sjovt at være med fra starten af, hvor der var meget kaos. Det trives jeg godt med”, fortæller Lars.

“Jeg kan godt lide, at vi møder hinanden i et arbejdsfællesskab. Det tror jeg, mænd er gode til. Jeg har ikke det store behov for, at vi skal tale en masse og drikke kaffe, men jeg kan godt lide, at vi er sammen om at løse nogle opgaver”.

 

"Giver en følelse af at høre til"

Efter pensionen opstod der et stort hul af tid, fortæller Lars, der lige var flyttet med familien fra København til Sorgenfri.

“I det frivillige arbejde så jeg muligheden for at skabe nyt socialt liv. Nu er det sådan, at jeg genkender og bliver genkendt på gaden i lokalområdet. Det er hyggeligt. Det giver en følelse af at høre til.”

For begge herrerne gælder det, at deres koner stadig er på arbejdsmarkedet. Derfor giver det især mening for dem, at de har noget at beskæftige sig med til hverdag.

 

Hør mere til Aktive Seniordage

Kunne du tænke dig at høre mere om, hvordan du kan bruge seniortilværelsen på noget meningsfuldt? Så kom og besøg Røde Kors' stand fredag d. 7. juni til Aktive Seniordage i Lyngby-Taarbæk.

Vi holder til i Lyngby Idrætsby. Her har du mulighed for at møde nogle af vores frivillige og stifte bekendtskab med vores mange lokale aktiviteter.