Bryd ensomheden for et medmenneske – Bliv besøgsven.

Bryd ensomheden for et medmenneske – Bliv besøgsven.

Mange mennesker er ensomme. Røde Kors Lyngby-Taarbæk mangler p.t. 20 besøgsvenner til at glæde andre med deres selskab. Har du lyst til at blive en af dem?

Et stigende antal mennesker føler sig ensomme. Ensomhed kan ramme alle - ung som gammel og kvinde som mand. Og ensomheden rammer også mennesker i Lyngby Taarbæk. Vi søger derfor frivillige til Røde Kors Lyngby-Taarbæks Besøgstjeneste.

 

Hvad er opgaverne?
Din opgave som besøgsven består i at være til stede, lytte og vise omsorg gennem et regelmæssigt besøg. Sammen med din besøgsmodtager finder du ud af, hvad I skal lave sammen. Det kan være at snakke, læse avis sammen, spille kort, gå eller køre en tur eller noget helt andet.

 

Hvad kræver det?
Det kræver af dig, at du er nysgerrig, imødekommende og har overskud til at række en hjælpende hånd ud og stille op.

Det kræver også, at du kan være besøgsven i minimum et år, så vores besøgsmodtagere ikke skal skifte besøgsven for meget. Regn med, at du får en tæt relation til et andet menneske, som ser frem til, at du kommer på besøg.

Sammen med besøgsmodtageren aftaler I, hvornår det passer bedst for jer begge, at du kommer på besøg. Du skal kunne afsætte et par timer om ugen eller hver anden uge til besøg.

Vi klæder dig på med kurser og sparring, og du bliver en del af Røde Kors’ verdensomspændende fællesskab af frivillige. Røde Kors er verdens største humanitære hjælpeorganisation og Danmarks største sociale frivillig-organisation.

 

Hvordan bliver du besøgsven?
Vil du høre mere om, hvordan du bliver besøgsven, er du meget velkommen til at kontakte aktivitetsleder Mona Berthelsen på lyngby.al.besoeg@rodekors.dk.