Efter 20 år som topchef: ”Jeg vil gerne give noget tilbage”

Efter 20 år som topchef: ”Jeg vil gerne give noget tilbage”

Karen Lykke Sørensen er ny aktivitetsleder for Mentorerne i Røde Kors Lyngby-Taarbæk. Efter et langt arbejdsliv som topchef i store danske og europæiske virksomheder er det tid til at prøve noget nyt. Et familiemedlem valgte at være frivillig juleaften, og det gav hende inspiration til, at det frivillige kunne være noget for hende.

Af Susanne Kastberg

Karen Lykke Sørensen har bestemt ikke haft et kedeligt arbejdsliv. Hun har været topleder i bl.a.  Sanofi og senest som CEO hos Philips Capital, hvor  hun har arbejdet i mange år med kontor i Paris og Amsterdam. I Phillips har Karen også været mentor for de unge i virksomheden. Den erfaring vil hun gerne bruge som aktivitetsleder for Mentorerne i Røde Kors Lyngby-Taarbæk.

Det har været en travl erhvervskarriere, men nu ønsker Karen lidt mindre travlhed. Derfor vil der være plads til at arbejde som frivillig.

”Jeg vil gerne give noget tilbage. Det at hjælpe flygtninge og andre sårbare borgere giver mening for mig”, siger hun.

 

Nye opgaver som aktivitetsleder

Karen begyndte kort før jul som aktivitetsleder. Tidligere har Mentorerne haft meget fokus på de ukrainske flygtninge, og heldigvis er mange af dem kommet i arbejde. Men der er stadigvæk en gruppe ukrainske flygtninge, som ikke har fundet en plads. Dem vil Karen sammen med de andre mentorer gerne hjælpe.

”Vi har også valgt at kigge på de andre grupper af borgere og flygtninge i kommunen. Vi har selvfølgelig fokus på de mest sårbare, men vi har f.eks. også hjulpet flygtninge med høje uddannelser, som kan have svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet” fortæller Karen.

Udgangspunktet vil være at se på, hvad det er, flygtningene har brug for, så de kan komme videre. Det vil jo være meget individuelt for den enkelte. Nogle mangler måske helt lavpraktisk en computer, mens andre har brug for at træne deres faglige engelsk. Så de kan fremstå stærkt ved en jobsamtale.

Hos de andre sårbare borgere i Lyngby-Taarbæk kan det være sparring til, hvordan de kan komme videre i deres liv eller jobsøgningen. Det er alt det, som Karen gerne vil sætte i gang.

 

Det frivillige arbejde

Karen er nu i gang med at skabe kontakter til kommunen, a-kasserne, DTU mv., så Mentorerne kan hjælpe dem, som har behov i kommunen. De andre frivillige kommer også med stærke kompetencer, og det skaber et godt fundament for arbejdet. Opgaverne bliver delt mellem mentorerne.

”Som frivillig kan du godt komme på dybt vand, hvis du møder flygtninge, som har oplevet krig og andre voldsomme ting, og det er vigtigt, at vi har fokus på det”, siger Karen.

Hun har også en opmærksomhed på, at der bliver skabt et godt match mellem de frivillige og flygtningene og andre sårbare borgere i Lyngby-Taarbæk. Det er vigtigt, at vi giver dem alt den støtte, som vi kan.

Fokus er også på, at de frivillige skal opleve, at de får noget med hjem, så jobbet giver mening for dem.

 

Sparring fra Røde Kors

Røde Kors har været gode til her i begyndelsen at give sparring til jobbet som aktivitetsleder. Karen har fået hjælp både fra Røde Kors Lyngby-Taarbæk samt hovedkontoret i København.

Der vil bl.a. blive et samarbejde mellem Familienetværket og Mentorerne, da Familienetværket kan pege på, hvor der er brug for hjælp.

”Jeg er dybt imponeret over den bredde og dybde, der er i Røde Kors", udtaler Karen Lykke Sørensen.

Mentorerne søger løbende nye mentorer. Kontakt Karen Lykke Sørensen, hvis du er interesseret i at blive en del af Mentorerne på kalsor@rodekors.dk