Om os

Røde Kors Lyngby-Taarbæk - vi er altid til stede

Røde Kors Lyngby-Taarbæk blev stiftet den 31. oktober 1927 som ”Lyngby Samariterforening”. Lige siden begyndelsen har vi været meget aktive på førstehjælpsområdet.

Den dag i dag har afdelingen stadigvæk en meget aktiv samaritergruppe. Den står bl.a. i spidsen for samaritternes indsats til Eremitageløbet, sommerens mange vagter på Bakken og Charlottenlund Travbane samt flere enkeltarrangementer, f.eks. DTU-årsfester. Vores dygtige førstehjælpsinstruktører holder også kurser flere gange om måneden i vores dejlige hus på Kongevejen i Virum.

I 2011 åbnede afdelingen Røde Kors-butikken på Lyngby Hovedgade 46. Butikken har gjort Røde Kors’ arbejde mere synligt i lokalområdet og skabt mange nye initiativer, f.eks. ved at arrangere tøj-bytte-aftener og have sine egne Facebook- og Instagram-sider.

 

Vi skaber fællesskaber og støtter socialt udsatte

Indtægter fra aktiviteterne gør det muligt for os at gøre en stor lokal indsats, hvor vi skaber fællesskaber og støtter socialt udsatte. Vi har et meget velfungerende Familienetværk, som skaber aktiviteter for familier, der trænger til et pusterum. Hvert år sætter vi også penge af til, at vi kan sende børn og/eller familier på ferielejr og uddele julehjælp.

Vi har også en besøgstjeneste for ældre, som trænger til selskab, og inden for integrationsområdet begyndte vi i 2016 en aktivitet med venskabsfamilier for flygtninge.

I 2024 åbner vi en ny stor Røde Kors genbrugsbutik på Kongevejen 165 i Virum. Her vil lokale borgere og virksomheder kunne donerer møbler, boligtilbehør, tøj, elektronik, bøger med mere. Vi glæder os meget til at åbne den nye Rød Kors genbrugsbutik, som vi håber bliver til gavn for lokalområdet.

 

400 frivillige i alle aldre

Udover vores lokale indsatser har vi en række internationale aktiviteter. Vi har en meget aktiv nørklergruppe, som primært strikker tøj, der bliver sendt videre ud i verden. Hvert år gør vi også meget ud af Røde Kors Indsamlingen, hvor en stor del af pengene går til Røde Kors’ arbejde andre steder i verden.

Alt i alt er vi omkring 400 engagerede frivillige i alle aldre, som yder en kæmpe indsats for Røde Kors. Med jævne mellemrum holder aktiviteterne forskellige arrangementer, som styrker det gode fællesskab, som vi har blandt de frivillige. Vi glæder os altid til at byde nye velkommen i afdelingen.