Udtalelser

Det siger en våger:

"Når jeg træder ind i rummet, hvor den døende ligger, føler jeg, jeg træder ind i et meditativt rum, hvor jeg har uendelig meget tid, jeg skal jo ”bare” være, ikke gøre.

Det første jeg altid gør er at hilse på den døende, præsentere mig og fortælle, at jeg er der de næste tre timer. Det gør jeg også, selv om vedkommende ikke er kontaktbar. Så snakker jeg måske om de billeder, der ofte er i rummet, de bøger der står i reolen, om noget jeg måske har hørt om personen eller om årstiden og vejret. Afhængig af hvor kontaktbar personen er, sidder jeg ved sengen og læser en bog, men jeg har altid fysisk kontakt med den døende.

Det er sket flere gange, at personen er gået bort, mens jeg har været der. Det har altid været en smuk og fredfyldt oplevelse. Oftest har den døde selv ønsket at få fred, og så er det en glæde at kunne være med ved det sidste åndedrag.

Når jeg tager hjem fra en vågevagt, har jeg altid en fantastisk ro inde i mig selv og er glad for at jeg har mulighed for at være noget for et andet menneske i dets sidste tid."

 

Det siger en pårørende:

"Kære vågekoner og vågemænd.

Den varmeste og kærligste tak for at våge ved vores mors side de sidste nætter af hendes liv. Det var en stor trøst at vide, at der var nogen ved hendes side, til vi selv nåede frem. Hun åndede ud en time, efter at vi var ankommet og holdt sit barnebarn og sin datter i hånden da hun fik fred. Det var en meget smuk og fredelig afslutning.

Endnu en gang TAK: I gjorde en stor forskel."

 

Det siger Bodil Kornbek, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune:

"Vågetjenesten skaber medmenneskeligt nærvær og tryghed hos den døende såvel som hos de pårørende. At tjene et andet menneske er Vågetjenestens ypperste opgave. Alt for mange er alene, når livet er ved sin afslutning. Det er Vågetjenesten med til at ændre, ved at række ud og holde i hånd. Alle mennesker har brug for nærvær og omsorg - hele livet.

Tak for jeres indsats."